Pliszé függöny gyártás,pliszé árnyékoló, akár egy nap alatt

Pliszé árnyékolás néhány példája

- Egy Balaton melletti viszonteladónk keresett meg bennünket, hogy segítsünk megoldani a földig ívelő ablakok árnyékolását, mert a tulajdonos nem szeretne függönyt.

A teraszra állandó kijárás volt, minden ablakon mozgatható, felhúzható árnyékoló kellett.Fényzáró anyagot használtunk, az ablak formájának és funkciójának megfelelő szerkezettel.

Fontos volt, hogy a fényzáró minél kisebb teret vegyen el a lakásból.

 

 

- Solymáron, egy nappali galériás  felső részét kellett árnyékolni.

A félköríves ablak sugara 150 cm-es és 4 m belmagasságban helyezkedett el. Két félkörrel tudtuk megoldani, a mozgatásához karnist hajlítottunk , és zsinórral alulról mozgathatóvá alakítottuk ki. A galéria oldalsó trapéz ablakait mozgatható szerkezettel oldottuk meg, zsinóros kezelővel.


- Hűvösvölgyben, utólagosan épített télikertet árnyékoltunk.

A helyiséget számítógépszobának használták. Nem akarták besötétíteni, de a fényvisszaverésről és a fényszűrésről is gondoskodnunk kellett.

Fényáteresztő anyagot használtunk, amelynek külső fele fényvisszaverő bevonattal van ellátva. Az oldalsó ablakok alul keskenyedő "fordított" trapéz formák voltak, megtört átlóval. Sikerült működőképes szerkezetet készítenünk, a vevő nagy megelégedésére.

A bukó-nyíló teraszajtón a VS1-es szerkezetek szabad kijárást engedélyeztek.

 

-Pápán egy hotel apartmanjainak árnyékolását oldottuk meg

úgy, hogy a belső tér igényes és különleges kialakítása érvényesüljön. A fény és az árnyék hatásait VS SD szerkezetek tették teljessé. A fényzáró és a fényáteresztő anyaggal a fény és árnyék viszonyát a kívánt módon tetszőlegesen lehet szabályozni.

A tetőtéri ablakok környezetét egy kis függönnyel tettük még otthonosabbá.

Egyébként a hotel függönyözését a karnisokkal együtt is mi készítettük el.

-Fertődön majdnem vizszintes tetejű télikert árnyékolását végeztük.

Eredetileg szalagfüggönyben gondolkodtak, de a pliszé ismertetése, és megismerése után már nem volt kétséges a tökéletes megoldás. A szalagfüggöny sok helyet vett volna el a térből, és elég érdekesen nézett volna ki a plafon gerenda osztásain keresztben. A szélétől 20 cm-rel a tolóajtó miatt pedig a télikert terét szűkítette volna.

Oldalt tolóajtoval együtt működik a feszített szerkezet. Az ajtóra egyébként szúnyogháló is készült. A tetősík alatt az oldalfalon trapéz kialakítással oldottuk meg az árnyékolást. A plafon pliszék mozgatása kezelőrúddal történik.

Kapcsolat

Pliszé Függöny Kft.

Tel: +36-30/3488 577
E-mail: pliszeszombathely1@gmail.com